На 14 септември (четвъртък) Културен Дом НХК ще бъде домакин на премиерата

...
На 14 септември (четвъртък) Културен Дом НХК ще бъде домакин на премиерата
Коментари Харесай

Васил Върбанов представя в Културен дом НХК своя документален филм „В името на Бог РЪГБИ!“

На 14 септември (четвъртък) Културен Дом НХК ще бъде хазаин на премиерата на документалния филм на Васил Върбанов – „ В името на Бог РЪГБИ! “. От 18:30 часа, преди началото на прожекцията, създателят ще го показа на публиката персонално.

Гостуването на кино лентата в Бургас съответствува с провеждането на шампионата за Световната купа по ръгби, отдаден на 200 години от основаване на този известен спорт. А Българска национална телевизия, където Васил Върбанов прави едно от най-хубавите музикални излъчвания в българския ефир, наречено „ Моят плейлист “, ще излъчи онлайн някои от най-интригуващите конфликти в дните от 8 септември до 28 октомври, когато е финалът.
-->
„ В името на Бог РЪГБИ!’ ще запознае бургаската аудитория с турбулентната история на великата игра у нас. Филмът е копродукция с Българската национална телевизия и е сниман от двама от най-забележителните български кинематографисти – Крум Родригес и Орлин Руевски.

Фокусът на продукцията е РЪГБИ като вяра и нейните апостоли в България. Разказът надскача спортния подтекст и дава доста по-широка картина на живота у нас през другите интервали на 20 век. И следствията от наложената система в живота ни до през днешния ден.

Със специфичното участие на проф. Веселин Методиев, доктор Димитър Стоянович, Орлин Павлов, Владимир Ампов-Графа, Благовест и Светослав Аргирови, Велислав Стоянов, Насо Русков, Андре Токев, Благой Иванов-Багата и други.

 

Билети ще намерите онлайн - в системата на EypayGo: , както и на всяка каса на EasyPay в страната.

 

" В името на Бог РЪГБИ! "

сценарист и режисьор: Васил Върбанов

оператори: Крум Родригес и Орлин Руевскихудожник: Текра Алексиева

продуцент: Тангра Мега Рок/Лакриц

копродуцент: Българска национална телевизия

С поддръжката на Програма " Култура " на Столична община

Със съдействието на SPORT DEPOT! 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР